Zadelpasservice

 


Waarom een zadelpasconsult?

Een niet goed passend zadel of een zadel met achterstallig onderhoud, kan zich uiten in ernstige gedragsproblemen, lichamelijke problemen én rij technische problemen. Problemen die je graag wil voorkomen.

Het is raadzaam om 2 keer per jaar de ligging en staat van je zadel te laten controleren. Een wol gevuld zadel heeft gemiddeld om de 2 á 3 jaar (afhankelijk van de rij intensiteit) een geheel nieuwe vulling nodig.

Wat gebeurt er tijdens een zadelpasconsult?

Het uitgangspunt van Kifrahorse Saddle Fitting is een perfect passend zadel voor paard én ruiter en een eerlijk advies. Om een zadel perfect passend aan te meten óf om te kijken of je huidige zadel nog past is een uitgebreid zadelpasconsult noodzakelijk. 

Past je huidige zadel nog goed, dan krijg je hierover altijd een eerlijk advies. Wil je liever een nieuw zadel of is je huidige zadel niet meer passend te maken? Dan helpt Kifrahorse Saddle Fitting je met een passende oplossing.

Een zadelpasconsult duur 1,5 tot 2 uur. 

Tijdens het zadelpasconsult doorlopen we de volgende stappen:

Anamnese:

Tijdens de anamnese maak ik kennis met je paard en noteer ik informatie die van belang is om rekening mee te houden tijdens het zadelpassen. Denk bijvoorbeeld aan de ziektegeschiedenis van je paard.

Conformatie:

Ik bekijk de bouw van je paard, eventuele afwijkingen en bijzonderheden.

Palpatie:

Tijdens het palperen van je paard probeer ik zoveel mogelijk informatie te krijgen die belangrijk is voor het aanmeten van een nieuw zadel of aanpassing van je eigen zadel.

Locomotie:

Hierbij bekijk ik de beweging van je paard in stap en draf op een harde ondergrond

Vanzelfsprekend worden er alleen zadels gepast en wordt er alleen gereden als blijkt dat het paard geen tekenen van pijn of ziekte vertoont.

Templates:

Indien er uit het lichamelijke onderzoek geen bijzonderheden komen kunnen we overgaan tot het maken van templates (rugafdruk)

Zadel controle huidige zadel:

Ik voer hierbij een veiligheidscheck uit van je huidige zadel, controleer deze op gebreken, de vulling van de kussens en de ligging op je paard.  Je krijgt hierbij altijd een eerlijk advies. Past het huidige zadel nog goed, maar heeft het een aanpassing nodig dan bekijken we wat er mogelijk is en wat je wensen zijn.

Aanmeten nieuw zadel:

Bij het aanmeten van een nieuw zadel begin ik met het passen van verschillende zadels Hierbij geef ik je informatie over het zadel en waarom het zadel wel of niet geschikt is voor je paard. Nadat we een selectie aan zadels hebben gemaakt gaan we over tot het rijden. Dit is een belangrijk onderdeel, want naast dat het zadel goed op je paard moet passen en er fijn onder moet kunnen bewegen, wil ik ook weten of jij goed en fijn in het zadel kunt zitten. Ik let hierbij op diverse factoren.

Kun je nog niet rijden omdat je een jong paard hebt? Geef dit van te voren door, dan denk ik graag mee aan een oplossing.


  Wat kun jij als eigenaar doen?

  • Zorg voor een plek waar je paard goed vast kan staan en waar genoeg ruimte is om om je paard heen te kunnen lopen 
  • Zorg voor een plek waar we droog en uit de wind kunnen staan.
  • Zorg voor een gepoetst paard en leg al je harnachement klaar
  • Draag goed passend schoeisel en zorg voor een goed passende cap in verband met aansprakelijkheid.
  • Zorg voor een opstapje.
  • Ik plaats mijn bus met zadels bij voorkeur zo dicht mogelijk bij je paard en bij voorkeur bij de rijbak, zodat we alle tijd zo optimaal kunnen benutten. Sta je op een grote pensionstal? Geef dan van te voren door waar ik mijn bus kan en mag parkeren.  Indien je de mogelijkheid hebt om zadels te passen in je rijbak dan heeft dit de voorkeur

 

 

Tarieven